Implanturi dentare

Uneori, pierderea unui dinte nu poate fi evitată și atunci când se întâmplă acest lucru, putem în mod normal să vă înlocuim dintele lipsă cu un implant dentar și să vă restabilim încrederea în zâmbetul dumneavoastră. Un implant dentar este un dispozitiv de titan care este plasat în osul maxilarului - se leagă de os și un dinte nou este apoi fixat în partea superioară a implantului. Noul tău dinte va arăta, se va simți și va funcționa ca un dinte natural.

De ce să înlocuiți dinții pierduți?

Pierderea unuia sau mai multor dinți poate determina si multe alte neajunsuri. Nu mai poți zâmbi natural sau mușca dintr-un măr. Pierderea dinților poate cauza probleme suplimentare în afara considerentelor estetice și funcționale evidente.

Acestea includ:

  • Resorbția osului la locul de extracție.
  • Migrarea și erupția excesivă a dinților adiacenți.
  • Riscul crescut de carii și boli ale gingiilor la dinții din jur.
  • Încărcare și uzură crescute pe dinții rămași.
  • Pierderea încrederii în sine.
  • Dificultate la înghițire.

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare moderne sunt cilindri de titan care sunt încorporați în osul maxilarului pentru a lua locul rădăcinii dintelui piedut. Odată sau înainte ca osteointegrarea să aibă loc (un proces în care osul fuzionează cu suprafața implantului), un dinte provizoriu poate fi fixat în partea superioară a implantului. Noul dinte poate arăta, simți si funcționa la fel ca un dinte natural. De asemenea, este posibil să utilizați mai multe implanturi pentru a susține o punte sau o proteză.

Care sunt beneficiile implanturilor?

Dinții implantați sunt mai confortabili decât protezele convenționale deoarece nu există alunecare sau mișcare, deoarece implanturile sunt fixe, se simt și funcționează ca dinții naturali. Acest lucru elimină unele dintre problemele pricipale ale purtătorilor de proteze dentare și îmbunătățește încrederea în sine. 

Implanturile dentare sunt o alternativă la lucrările convenționale din punți. Ele elimină necesitatea de a șlefui dinții sănătoși și nu pun sarcini suplimentare pe dinții care susțin puntea. Șlefuirea unui dinte sănătos duce în general la probleme și la o stomatologie mai invazivă, rezultând un tratament distructiv care duce la un alt tratament, având fiecare un prognostic mai rău decât cel care l-a precedat.

Când dinții lipsesc, osul din jur se micșorează. Implanturile funcționează și stimulează osul, menținând astfel forma și structura maxilarului. 

Ce implică procesul de implantare?

Implantul dentar implică în mod normal mai mulți pași care au loc pe o perioadă de timp de la trei până la șase luni. Există diverse metode de implantare, cum ar fi plasarea implanturilor în momentul extragerii rădăcinii dintelui sau chiar plasarea implantului și restaurarea acestuia cu un dinte în aceeași zi. Cu toate acestea, un proces tipic include adesea:

Evaluare și planificare – la consultație, după discutarea diferitelor opțiuni de tratament (cum ar fi punți, proteze dentare), implantologul va evalua oportunitatea aplicării tratamentului cu implant. Vă vom prezenta apoi un plan inițial care detaliază costurile și celelalte opțiuni de tratament.

Plasarea implantului – aceasta este, în general, o procedură simplă care se efectuează în condiții sterile printr-o intervenție chirurgicală dentară, folosind anestezie locală. În multe cazuri, conturul osului de pe partea obrazului la locul implantului poate fi compromis din cauza deteriorării și resorbției după extracție. Pentru a îmbunătăți succesul pe termen lung al implantului, folosim apoi un procedeu cunoscut sub numele de regenerare osoasă ghidată pentru a reconstrui și a mări volumul. Aceasta implică salvarea osului în timpul pregătirii locului implantului, acest os este apoi folosit pentru a acoperi partea obrazului implantului urmată de mărire suplimentară folosind materiale osteo-conductoare și membrane de tip gore-tex. Procesul de regenerare osoasă ghidată este destul de simplu și este utilizat la peste 60% din implanturile pe care le plasăm.

Perioada de integrare – deși unele implanturi pot fi puse în funcțiune imediat sau la scurt timp după intervenție chirurgicală, se sugerează adesea să se acorde o perioadă de trei până la patru luni pentru ca implantul să se integreze complet și să fuzioneze cu osul de susținere. Proteza dentară proprie a pacientului sau, în unele cazuri, o punte adezivă simplă poate fi purtată în timpul fazei de vindecare

Faza de restaurare – odată ce implantul s-a integrat, vom descoperi apoi implantul și vom conecta un mic stâlp (bont de vindecare) care să iasă prin gingie, gingia va fi închisă în jurul stâlpului și lăsată să se refacă. Apoi vom activa funcționalitatea implantului cu o varietate de restaurări, începând de la o singură coroană, punți, până la proteză fixată pe implanturi.

Întreținere – după finalizarea fazei de restaurare, pacienții vor fi sfătuiți să curețe temeinic în jurul implanturilor.

Poate oricine să aibă implanturi dentare?

Majoritatea pacienților pot avea implanturi dentare, în general, dacă sunteți suficient de sănătos pentru a fi supus extracțiilor dentare de rutină, atunci ar trebui să fiți un candidat potrivit pentru implanturi. În unele cazuri rare, lipsa sau pierderea osului poate complica tratamentul cu implant.

Cât durează implanturile?

Un implant poate dura în mod normal toată viața, implanturile moderne plasate acum peste 40 de ani funcționează și astăzi! Statisticile confirmă o rată de succes de aproape 95% pentru implanturile individuale și chiar mai mare pentru punțile pe care le susțin.

Tratamentul este dureros?

Pacienții sunt adesea surprinși de cât de puțin disconfort experimentează în timpul și după procedurile de implant. În general, plasarea unui singur implant dentar nu este mai traumatizantă decât o extracție a dintelui.

Este scump?

Tratamentul cu implant poate fi considerat inițial costisitor față de punțile dentare(fixate pe dinții șlefuiți). Cercetările arată că, pe o perioadă de zece ani, mai puțin de 80% dintre aceste punți vor dura, necesitând un tratament mai distructiv și mai costisitor. Cu toate acestea, 97% dintre implanturi vor dura, prin urmare, pe termen lung, acestea sunt atât mai conservatoare, cât și mai rentabile decât tratamentul convențional.

Care sunt costurile?

Costurile variază, în funcție de gradul și amploarea tratamentului necesar. O indicație a costurilor este următoarea:

           Tratament                                         Cost

  Implant, bont protetic și

  coroană dentară                                         1900 lei                       

  Punte cu 3 dinți pe 2 implanturi               4500 lei                                                   

Ce se întâmplă dacă nu am suficient os?

Prin examen clinic și cu ajutorul radiografiilor și tomografiei putem stabili dacă aveți suficient os pentru inserarea implantului. În cazul în care volumul osos este mai puțin favorabil, putem oferi o serie de tehnici de augmentare:

Regenerarea osoasă dirijată – aceasta implică utilizarea unor oase obținute prin procesul de forare și a materialului bovin suplimentar pentru a acționa ca o schelă în care celulele care formează osul depun os natural nou.

Ridicarea podelei sinusurilor – în mod obișnuit, osul de deasupra dinților superiori din spate are o înălțime redusă, insuficientă pentru a susține un implant. Ridicarea podelei sinusurilor este un proces prin care înălțăm ușor mucoasa sinusurilor. Apoi plasăm implanturile, adăugăm osul obținut prin procesul de forare și materialul osteo-conductiv în jurul implanturilor și suturăm.

Ce implanturi dentare folosim?

Folosim mărci premium de implanturi de la producători de top precum Biotec Dental Implants. La sistemul nostru de implanturi, cercetările au demonstrat mari rate de succes pe termen lung. Cu cel mai înalt nivel de calitate a suprafeței, acestea oferă beneficii biologice pentru țesuturile dure și moi având excelente rezultate estetice și funcționale.

 

Contact

Adresa:
B-dul Constantin Brancoveanu nr.13,
bl. B16, sc. 4, sector 4, Bucuresti
Telefon: 031 416 03 59
Mobil: 0770 149 388
Email: contact@dentastil.ro