Tipuri de obturaţii
 
Lista de mai jos vă oferă detalii cu privire la materialele de obturaţie utilizate în mod obişnuit  în stomatologia modernă:

Obturaţii din compozit

Compozitele dentare sunt cel mai frecvent utilizate materiale de obturaţie directă având culoarea dintelui natural.

În nici o altă ramură a stomatologiei, rata de progres tehnologic nu a fost mai evidentă ca cea din domeniul compozitelor dentare. De la materialele având culoarea dintelui folosite acum 30 de ani, dar care au suferit o uzură excesivă s-a ajuns la materiale extrem de avansate care pot imita exact aspectul dintelui şi care sunt incredibil de dure şi de lungă durată.

Compozitele sunt fixate de dinte folosind ultimele tehnici adezive care ajută de fapt, la susţinerea structurii rămase a dintelui. Mulţi oameni au acum compozite dentare şi în cele mai multe cazuri, atunci când o plombă veche de culoare gri din amalgam trebuie înlocuită medicul poate utiliza compozit în schimb, pentru a restabili aspectul dintelui.

Atât în partea din faţă cât şi din spate a cavităţii orale, compozitul dentar poate fi alegerea ideală.

Amalgamul dentar

Timp de mulţi ani acesta a fost materialul de obturaţie cel mai frecvent utilizat.

Materialul are un aspect gri metalizat, foarte neatractiv din cauza culorii sale şi, de asemenea, respins de mulţi oameni din cauza conţinutului său de mercur. O altă problemă cheie cu amalgamul este aceea că se extinde şi contractă în dinte ca urmare a modificărilor de temperatură, iar acest lucru poate contribui la formarea de fracturi şi fisuri dentare.

Odată cu apariţia obturaţiilor estetice net superioare calitativ, acum, utilizarea amalgamului este în continuă scădere.

Contact

Adresa:
B-dul Constantin Brancoveanu nr.13,
bl. B16, sc. 4, sector 4, Bucuresti
Telefon: 031 416 03 59
Mobil: 0770 149 388
Email: contact@dentastil.ro