Tipuri de obturatii
 
Lista de mai jos vă oferă detalii cu privire la materialele de obturatie utilizate în mod obişnuit  în stomatologia de azi:

Obturatii din compozit

Compozitele dentare sunt cel mai frecvent utilizate materiale de obturatie directa avand culoarea dintelui natural.

In nici o alta ramura a stomatologiei rata de progres tehnologic nu a fost mai evidenta decat cea din domeniul compozitelor dentare. De la materialele avand culoarea dintelui folosite acum 30 de ani dar care au suferit o uzura excesiva s-a ajuns la materiale extrem de avansate care pot imita exact aspectul dintelui si care sunt incredibil de dure si de lunga durata.

Compozitele sunt fixate de dinte folosind ultimele tehnici adezive care ajuta de fapt, la sustinerea structurii ramase a dintelui. Multi oameni au acum compozite dentare si in cele mai multe cazuri, atunci cand o plomba veche de culoare gri din amalgam trebuie inlocuita medicul poate utiliza compozit in schimb pentru a restabili aspectul dintelui.

Atat in partea din fata cat si din spate a cavitatii orale compozitul dentar poate fi alegerea ideala.

Amalgamul dentar

Timp de mulţi ani acesta a fost materialul de obturatie cel mai frecvent utilizat.

Materialul are un aspect gri metalizat, foarte neatractiv din cauza culorii sale si, de asemenea, respins de multi oameni din cauza continutului sau de mercur. O alta problema cheie cu amalgamul este aceea ca se extinde si contracta in dinte datorita modificarilor de temperatura iar acest lucru poate contribui la formarea de fracturi si fisuri dentare.

Odata cu aparitia obturatiilor estetice net superioare calitativ, acum, utilizarea amalgamului este in continua scadere.

Contact

Adresa:
B-dul Constantin Brancoveanu nr.13,
bl. B16, sc. 4, sector 4, Bucuresti
Telefon: 031 416 03 59
Mobil: 0721 805 193, 0744 785 942
Email: contact@dentastil.ro
Politica Cookie